Een paar jaar geleden werd besloten dat het kerkelijk centrum De Brug, pal naast de Pauluskerk, een vernieuwing kon gebruiken. Toen werden het dak, de verlichting en de centrale verwarming al vernieuwd. Renomeer is nu gestart met de tweede fase van deze revitalisatie.

De vloer in de ontvangsthal was in de afgelopen jaren flink verzakt. Deze wordt nu onderheid en versterkt. De berging maakt plaats voor een nieuwe toiletgroep. Er komt een nieuwe garderobe. De consistorie wordt opgeknapt en ook de keuken wordt onder handen genomen. Het sloopwerk is nu gereed. Stempels houden de muur en het dak overeind. Bouwmaterialen liggen klaar om te worden verwerkt. De opbouwfase kan nu beginnen!

De consistorie wordt voorzien van een nieuw plafond, een nieuwe vloer en een nieuwe kastenwand.
De keuken wordt geheel vernieuwd, een berging vervangen door 4 damestoiletten voor 2 oude in de plaats.
De herentoiletten worden ook vervangen, de zalen krijgen ook een complete renovatie van vloer(bedekking), plafonds, kastenwanden en kozijnen.

Johan Bezemer is kerkrentmeester van de Pauluskerk en verantwoordelijk voor het onderhoud van de kerk en de zalen en nu dus ook voor de verbouwing. Hij vertelt: “De vloer van de ontmoetingsruimte hoorde vroeger tot de buitenomgeving van de Brug. De later aangebrachte betonnen vloer blijkt niet stabiel en zakt.”
Om die reden zullen wij een herstel van de fundering uitvoeren.

De kerkzaal, zaal 1, het jeugdhonk en 1 toilet zijn nog in gebruik en die ruimtes worden overdag zoveel mogelijk afgesloten tegen stof om ’s avonds nog wat activiteiten te kunnen laten doorgaan en natuurlijk de zondagse dienst. Iedere vrijdagmiddag wordt er opgeruimd. Voor de kerk wordt nu de hoofdingang aan het Van Hogendorpplein gebruikt.
Het is er voor de gemiddelde kerkganger nu nog even doorheen zien, maar daar komt snel verandering in.
Blijf de website bezoeken om later foto’s van het eindresultaat te zien.