Isolatie en renovatie van een pannendak

  • WerkzaamhedenDe dakpannen, panlatten en tengels zijn verwijderen, en het dakbeschot is schoongemaakt en geïnspecteerd op houtvernielers. De dakpannen zijn afgevoerd naar een tweedehands dakpannenhandel om een nieuwe bestemming te krijgen. Om het comfort en de duurzaamheid van de woning te verbeteren zijn er isolatieplaten op het dak aangebracht. Na het aanbrengen van nieuwe panlatten, zijn de nieuwe dakpannen gelegd. De schoorsteen is deels opnieuw opgemetseld en volledig gerenoveerd. Ondanks de grotere dikte van het dakpakket bleek dat de bestaande boeidelen konden worden behouden, zo denken we graag kostenbewust mee met onze klanten.
     
  • Ervaringen klant: Eigenaar woning: “De communicatie verliep erg goed. De mogelijkheid om samen te werken met de aannemer stelden we erg op prijs. Alles werd in harmonie afgestemd.”

Isolatie en renovatie van een jaren ’30 pannendak

  • WerkzaamhedenDe dakpannen zijn verwijderd, geselecteerd op kwaliteit, en ter plekke opgeslagen. Deze zijn later, aangevuld met bijpassende gebruikte dakpannen weer teruggeplaatst op het dak. Op het dakbeschot is een waterkerende, dampopen folie aangebracht om lekkage te voorkomen. Van beide schoorstenen is het voetlood vervangen, ook zijn er reparaties uitgevoerd aan de zinken goten. Deze dakrenovatie is in delen uitgevoerd zodat aan het eind van elke dag het dak weer waterdicht was.
     

Isolatie en renovatie van een historisch pannendak