Wat doet een brandweerman bij Renomeer? Onlangs is ons team versterkt door Kjeld Both. Een positief ingestelde twintiger die graag de hamer vastheeft. Hij werkt niet alleen bij ons, maar ook bij de brandweer. Bijzonder leuke combinatie lijkt me. Het werd tijd om hem eens wat vragen te stellen over zijn beroepsmatige motivaties.


Kjeld wilde eigenlijk al bij de brandweer zo lang als hij zich kan herinneren. Hij koos op het vmbo de richting bouw. Na het behalen van zijn diploma was hij 16/17 jaar en kon hij nog niet terecht bij de brandweer omdat de minimale leeftijd om daar te kunnen werken 18 jaar is.
De technische kant van de timmeropleiding trekt hem en omdat hij zich al die tijd nog van plan is aan te melden bij de brandweer, volgt hij een BBL timmeropleiding op het Hoornbeeck College in Gouda. (de brandweer, weet hij, heeft altijd vraag naar technisch personeel)
Bij deze vorm van onderwijs ga je 1 dag in de week naar school en werk je 4 dagen in de praktijk. Via de SPB, een opleidingsbedrijf voor de bouw, heeft Kjeld deze opleiding kunnen volgen.
Toen hij na zijn opleiding in dienst ging bij een aannemingsbedrijf heeft hij met veel plezier het timmeren uitgevoerd en daar een paar jaar ervaring opgedaan.
Zodra hij de vacature bij de beroepsbrandweer in Den Haag zag, greep hij zijn kans en solliciteerde erop. De interne opleiding van 9 maanden begon.
Sinds de zomer van 2020 werkt Kjeld dus voor Brandweer Haaglanden EN is hij bij ons als parttime timmerman aan het werk. “De kans dat ik tijdens het werk plotseling wegren als vrijwilliger voor de brandweer Gouda is aanwezig, maar dat maakt het ook weer gaaf en spannend. De bijzonderste melding waarvoor ik weggeroepen werd tijdens het timmeren was voor chemisch bedrijf Croda Gouda, afgelopen januari. Er woedde een grote brand in een opslagtank met vet. Ik was die bewuste dag alleen op de werkplaats aan het werk en bezig met het maken van raam- en deurkozijnen. Terwijl ik bezig was om een paar machines in te stellen ging mijn pieper af. Het is dan alles laten liggen en naar de kazerne! Onderweg naar het incident kreeg ik al het gevoel dat dit weleens lang kon gaan duren waardoor mijn werk die dag bij Renomeer waarschijnlijk stil zou komen te liggen”

Contact